Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hydrans rätta ansikte

På bordet framför dem ligger dagens Aftonbladet uppslagen. Även om undersökningen inte hade klarat alla metodkrav som gäller för en vetenskapligt statistiskt säkerställd undersökning, så räcker det tillräckligt bra för dem. De skrattar rått. Det har ju varit partiledardebatt igår kväll och vem sopade hem segern? Ohotad vinnare bland Aftonbladets läsare, med nästan dubbelt så många röster som statsministern.
Den blonda kvinnan trycker upp ringen på en burköl och höjer den mot mannen, som har rakad skalle och en Ultima Thuletröja på sig. Bakom dem hänger en stor flagga på väggen med nazistemblemet och dess svastika. På motstående vägg sitter ett stort porträtt av Adolf Hitler.

- Det är fanimej inte klokt. Folk gillar oss verkligen. Idioter såklart, men bra väljare.
- Ja, det gäller att servera våra budskap på ett aptitligt sätt. Jag tror faktiskt att vi kan få regeringsmakten inom två mandatperioder.
- Det är det smartaste vi har gjort, rensat ut buset och börjat frottera oss med de finare lagren. Ser man ut som en av dom, så blir man också accepterad.
- Ja, annars hade det inte funkat. Och folk har kort minne.
- Du gör jävligt bra ifrån dig. Teaterlektionerna har verkligen gjort susen.
- Tack, ja vad gör man inte för att komma upp sig i maktens korridorer. Det är inte länge sedan de andra inte ville stå vid samma debattbord som vi, kommer du ihåg det där larvet var jag skulle stå i förhållande till de andra?
- Ja, så förbannat fånigt. Men nu är det annorlunda.
- Ja, det följer med riksdagsarbetet, utskotten, dealandet och smygallianserna. Vi är mitt inne i skiten nu. Folk skulle bara veta hur mycket vi samarbetar med andra partier.
- Men du ser ju för jävla löjlig ut, man känner ju knappast igen dig.

Han skrattar till lite, reser sig upp och stryker över den kalt rakade hjässan. Klappar belåtet över magen och drar lite i de breda hängslena. Sen går han fram till garderoben, svänger undan en grön Bomberjacka och tar fram en mörkblå kostym med välstruken skjorta och en passande slips, som han håller upp framför sig och dansar runt lite framför kvinnan.

På hyllan i garderoben ligger accessoarerna kvar. Ett par tjockbågade svarta glasögon med fönsterglas i och alldeles bredvid finns hans välbekanta mörka politikerperuk.
- Ge folk vad dom vill ha. Lite skit får man ta för att kamma hem segern. Sieg Heil!

@




Prosa av Elina Vacker
Läst 188 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-01-17 11:46



Bookmark and Share


  cilax VIP
du får fem aluminiumrör för texten. snyggt bitskt
2013-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker