Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Kristallgren

 

klamrande på grenar
en och en
i sockervadds snö

frostbitna aroniabär
utanför hennes hus

                *

tanken klamrar sig fast
vid rädslan för upprepning

hon söker en vilja

sin egen

      *

snökristallerna
skimrar, skyddar
den nakna grenen
som vilar

i väntan på värmen

den skall vakna igen
en skimrande morgon

klädd med nya
små grönskande blad
och pärlor
av daggdroppskristall

             *

hon söker inåt
sin vilja

öppnar en dörr
mot hans vilja

rädslans skugg - ekon
tonar bort

i spegel ljuset

 

© Eva Langrath januari 2010




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-01-19 16:11



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
oändligvacker med
djupinnebördsmening
2013-01-31

  Minkki VIP
fin yttre beskrivning, finfin inre - borttonandet, ljuset...
2013-01-25

  Heikki Hellman
Vinternaturen bjuder mycket att se på och förundras över. Du har också talanger att beskriva och meddela oss dessa sköna vyer.
2013-01-21

  Monika A Mirsch VIP
Vacker hyllning till januari-kristaller!
2013-01-20

  catharina.jerbo VIP
stilla läser jag och tänker. inser och förstår. hittar alltid bitar av mig i dina texter. tack!
2013-01-19

  ULJO
Tänkvärda rader du levererar
2013-01-19

  Bibbi VIP
Begrundar.
2013-01-19

  wildah
Tänkvärd, tror att den här kristallgrenen ska man läsa igen!
2013-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP