Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läst i senaste numret av DA (Dagens Arbete, Metall)


Efter snart 7 år av borgerlig arbetsmarknadspolitik - Skräckföretaget Kinnegrip !

Kinnegrip, ett industriföretag i Lidköping. leds av grundaren Gustav Rosén . Denne Rosén har visat sig vara en riktigt elak djävel , han har, bl a kallat de anställda för "kärringar", låtit stänga av varmvattnet, tagit bort alla stolar i arbetslokalerna och släckt ner all belysning INNAN arbetarna ens hunnit byta om för att gå hem ! Han har sagt upp 16 anställda, varav 5 veteraner med mellan 16 och 32 anställningsår och han har sagt upp allihop på väldigt lösa grunder, falska beskyllningar om missskötsel av arbetet m m . Samtidigt vill denna tyrann behålla anställda som varit anställda endast kort tid utan att de har några speciella kunskaper som de uppsagda inte redan har ! Fackklubbens ordförande Borg berättar att stämningen är på nollpunkten, flera anställda mår riktigt dåligt ! Hot och beskyllningar från Roséns sida är vardagsmat ! Ordförande Borg berättar vidare att även han har hotats, bl a har anonyma personer hotat att misshandla honom och hans familj om han inte lugnar ner sig ! Sannolikt kommer flera av uppsägningarna att hamna i Arbetsdomstolen, så galna är orsakerna, berättar klubbordförande Borg vidare . Och allt detta har skett under de allra senaste åren, sedan Alliansregeringen tog över, innan dess var Rosén en tämligen vänlig arbetsgivare ! Är inte detta lite av en händelse som ser ut som en tanke ?

Jag tror att nu börjar färgen flagna av från den borgerliga fasaden . Alliansens arbetsmarknadspolitik har lett till att alltfler OSERIÖSA och, t o m, KRIMINELLA företagare börjar härja i vårt land ! Detta bekräftar ju mitt tidigare påstående att regeringen Reinfeldts s k "fackföreningsvänlighet" ENDAST är en STOR BLUFF ! Annie Löv är ju , i alla fall, ärlig i den frågan ! Hon har ju sagt att hon INTE gillar facket !
Så nu, Sveriges väljare, kan ni, återigen, se vilket HELVETE ni har bidragit till när ni valde dessa sopprötter till att styra vårt land och det TVÅ gånger om !
Hur korkade är ni egentligen ?


------




Övriga genrer av Mats Henricson
Läst 395 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-19 20:01



Bookmark and Share


  Magica VIP
Instämmer med ULJOs kommentar.
2013-01-24

  ULJO
Ingen regering än den sittande kan göra ett sämre jobb än det vi ser idag. Så snedvridet och så förnedrande gentemot den lilla människan. Inget hänsynstagande.
2013-01-19

    ej medlem längre
Om jag visste att de rödgröna hade någon lösning skulle jag hålla med dig, men det har de inte, förutom att höja skatterna, prata barnfattigdom och sen säga att det dessutom inte går att jämföra nya neddragningar inom sjukvården med att avgiften till det tredje riket blivit ännu högre.
2013-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska