Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del av er minns Martin Luther Kings "I have a dream" från 1963, 50- årsjubileum, alltså. För att fira detta bjuder jag er på Henricsons variant från 2013.......


"JAG HAR EN DRÖM..."

Jag har en dröm - Att ALLA barn ska kunna gå till sin skola utan att känna rädsla för att bli mobbade !


Jag har en dröm - Att ALLA svenska medborgare ska ha ett jobb att gå till, ett jobb som är tryggt, skäligt betalt och miljösäkert !



Jag har en dröm - Att de politiker som styr oss ,också lyssnar på oss ALLA och att de sedan formar ett tryggt Sverige som, även i framtiden, har en offentligt finansierad välfärd så att ALLA medborgare ska ha chansen att ta del av den !



Jag har en dröm - Att ALLA krig upphör och att ALLA stridsvapen förstörs och omformas till fredliga ändamål !



Jag har en dröm - Att ALLA kriminella får en ny chans till ett nytt liv och att de tar den !!!!



Jag har en dröm - Att vi ALLA lär oss att använda de lagliga drogerna på ett ansvarsfullt sätt och inte dricker för mycket och inte kör bil drogade !


Jag har en dröm - Att de miljövänliga bilarna ska ta över världen !


Jag har en dröm - Att ALLA människor ska behandlas rättvist oberoende av hur de ser ut eller varifrån de kommer !


Jag har en dröm - Om en värld där vi låter ORDEN tala, INTE våldet !


Fler drömmar kommer, har bara inte drömt dem än.......

----




Övriga genrer (Aforism) av Mats Henricson
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-20 19:46



Bookmark and Share


  poetryGirl
Det borde inte vara bara en dröm
2013-01-21

    ej medlem längre
Härlig dröm o väl skriftat!
2013-01-21

  ULJO
Fina drömmar där.

2013-01-20

  aol
oerhört gripande stark skrift, som jag hoppas besannas i verkligheten,
2013-01-20

  Larz Gustafsson VIP
Så sent som på sextiotalet hade Sveriges romer en dröm om att överhuvudtaget få gå i skolan.
Till slut blev det möjligt. Bl a genom Katarina Taikons kamp. Frid över hennes minne.
2013-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska