Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En öppning


Profylax

Stängda dörrar är antingen bara stängda
acceptabelt för oss att dom så förblir
eller irriterande och kanske lockande är tanken
att där inne något undanhålls
av intresse för vår vilja att förstå.

Gåtans lösning är då inte alltid Sesam öppna dej
eller - tala "vänn" träd sedan in
kanske vi som traktar efter vetskap
också måste låta oss falla genom hål i tidens väv
och där i vindlingarnas katarakt slussas ut i annan klarhets ljus

Dimmorna lättar, ridåerna går upp, grandet tas ur bjälkens öga
förståelsens nåbarhet bara några stenkast bort
Stampa du Kanin med foten - men betänk "att sinom tid"
Låt skuggorna lösgöra sej från mörkret
komma skall ett annat liv...




Fri vers av Bizon
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-23 06:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bizon
Bizon