Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nät




säg mig
ser du stjärnornas havsringar
ser du männen kasta näten
dropparnas stigande
är detta en lie en sabel en klinga i ett av alla ögonkast
vilken klyver ytan
ser du näten sjunka in sedan susanderasslet lagt sig
ser du ringarna
de lyfter näten fyllda med blänkande glittrande fjäll
ser du att de lämnar överskottet åter
ser du kvinnorna tillreda behoven vid eldarna
i boplatsens cirkel
ser du deras glödande
leendeansikten




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 141 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-01-26 21:53



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så skört i sitt mönster nätet är...
2013-01-27

    ej medlem längre
Levandeskriftat har du här!ja jag ser deras leendeansikten.

.
2013-01-27

  Tarantaran
En vacker text!!
fick mig att tänka på ord från
Tao Te Ching:

Himlens Väg
Tävlar inte men är bra på
att vinna;
Talar inte, men svarar ändå
alltid;
Kräver inget, men åtlyds oftast;
Tycks kaotisk, men uppenbarar
en ypperlig plan.

Himlens nät kastas vida omkring
Och fastän dess öglor är stora
Går ingenting någonsin förlorat.
2013-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser