Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath Repris tidigare publicerad januari 2009 och jag fryser fortfarande......


Klok Kvinna

 

Helen Keller

sade en gång så
klokt

 

”När skall vi egentligen

lära oss, att vi alla

är släkt med varandra

att vi alla är delar

av samma kropp

     

        Vi kan inte

få rättvisa i samhället

förrän kärleken

till våra medmänniskor

-oavsett ras eller tro-

får genomsyra välden

      

        Då ska vår strävan

få visa hur viktigt broderskap är

      

       Inte förrän människor

upptäcker, att de har ansvar

        för varandra

        inte förrän då

kan vi uppnå rättvisa”

     

Tänk om de
kunde lyssna

De som tror
att de vet

Tar makten
i egna händer

Skapar död
och ödslighet

För vad

Få rätt

Hur vet de
att just de har rätt

och inte
den andre

Jag fryser……

 

© Eva Langrath januari 2009

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 602 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-01-27 18:27



Bookmark and Share


  Piann VIP
Applåder för denna dikt.
2013-03-12

  Peter Olausson VIP
klokt...och ja, även jag fryser i väntan på kloka handlingar. Att försöka göra några själv under tiden kan väl kanske vara som en åkarbrasa i alla fall?
2013-02-07

  S.A.I. Steve Lando VIP
så sant
2013-02-06

  ULJO
Applåder för denna fina text
2013-02-01

  Lena Själsöga Keijser
visdomsvishet

tack
2013-01-31

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-01-30

  © anakreon VIP
Instämmande applåder!
Calle
2013-01-30

  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2013-01-29

  MaRit MaRitza LöfRoos
Applåd!
2013-01-28

  Minkki VIP
om alla måste gå igenom samma svårigheter som hon gick skulle mycket se annorlunda ut i världen. Tack för citatet!
2013-01-27

  aol
så klokt skriftat,
2013-01-27

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det va klokt skrivet, alltihop...
2013-01-27

  catharina.jerbo VIP
jamen så exakt och precis! tack för att du livar upp hennes ord och fyller på med dina egna visa!
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP