Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jämförelser....


Insekterna och vi

 

Medan vi människor förtrycker varandra

– förblindade av egoism

förföljer,  lemlästar, våldtar

utarmar vår jord

utnyttjar de försvarslösa

roar oss utan tanke på följderna –

 

Bygger termiterna, fast blinda

sex meter höga stackar

med strategiskt placerade ventilationshål

som de kan öppna och stänga

för att hålla exakt 31 grader

inte mer – inte mindre

Annars skulle svamparna de odlar som föda

och larverna de matar och sköter om - DÖ

 

Medan vi strider

om vilka gränser som ska gälla

vilken religion som har rätt

hur vi ska rädda världsekonomin –

Navigerar dyngbaggarna sina bollar

med hjälp av Vintergatans ljus

 

Är det slumpen som skiljer oss åt

eller det faktum att vi människor

alltid kan välja

 

 

Till och med insekterna

verkar klokare än vi




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 268 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-01-27 22:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Är det inte förmågan till hat och uppror som ibland förnedrar oss gentemot djuren?
2013-02-03

  Jordgubbsodlare
Det var insekterna som uppfann internet, men en människa som kunde tala med myror, fick veta hemligheten... ;)
2013-02-02

  Eva Helene VIP
Du sätter ord på tankar jag själv hyser, tack för en så fin text!
2013-02-02

  Fale Bure VIP
Lyfter på hatten, bravo!
2013-02-02

  Linda CH VIP
Intressant och mycket tänkvärd text!
2013-01-30

  walborg
Underbar text om människans bristande förmåga att ta det ansvar som Gud givit oss och rustat oss för
2013-01-28

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, vi har ju en fri vilja...verkligen tänkvärda ord...
2013-01-28

  Maiah VIP
Bra skrivet, det är fantastiskt, ibland lär man sig mer om livet genom våra djur... bara det borde ju säga något viktigt till människan.
2013-01-28

  SatansSon VIP
Inseker är smarta.
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter