Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DET kan man diskutera ........


Avregleringarna accellererar under Alliansens styre - VILKA tjänar på det ?

Alliansen säger att det ger "valfrihet , det gynnar oss medborgare i allmänhet, vi tjänar på det o s v " Men GÖR vi det ,egentligen ?
Har, t ex apoteken blivit bättre, har vi fått effektivare verksamhet där sedan de privata entreprenörerna började komma med ?
TVEKSAMT är bara förnamnet: PRISBILDEN ,t ex, på det ena apoteket kan en receptbelagd medicin kosta 400 kronor, men går man vidare så kan en annan variant på SAMMA grundmedicin (ofta en lågprisvariant med ett annat namn) på nästa apotek kosta mindre än HÄLFTEN ! Visst, konkurrensen gynnar oss konsumenter , men vilka ORKAR ( HINNER) vandra runt mellan de många olika apoteken och vilka VET att det är så ? Dessutom går apoteken back så att det bara dånar ! Doc Morris, t ex, gick mer än 20 miljoner back förra budgetperioden ! Och det är flera andra privata apotekskedjor som går minus med miljonbelopp ! Så att tala om en flopp här är ju INTE överdrivet ! Det lär bli många apotekskedjor som går i kvav snart......
Och riskbolagens härjningar inom , t ex Äldreomsorgen, ja, dessa har vi sett många vidriga exempel på (har ju skrivit en del här om det..) ! Är det "VALFRIHET" för kunderna (de äldre) att få bära nedpissade blöjor i timmar ? Och den värsta syndaren på detta område var ju ett av de företag inom branschen som ägs av ett riskbolag ! Nu ska det visst bli hårdare regler på området enligt vad Alliansen säger. Vi får se... Minimering av anställda inom nämnda omsorg är ju ,OCKSÅ, ett välbekant problem där riskbolagen ,också, leder ligan ! Och detta är ju INGEN valfrihet för kunderna (de äldre), det heller !
Detta var ju bara TVÅ exempel på avregleringar som gått snett , det finns flera. Jag ska, givetvis, återkomma till dem .
Jag tror att HELA den här "avregleringsmentaliteten" är ett påfund för att GYNNA den PRIVATA företagsamheten och ingenting annat ! Var ÄRLIGA nu ,politiker, och ERKÄNN detta ! Alla andra vackra ord (se ingressen) är BARA lögnaktig utsmyckning och blå dunster ! Tyvärr har även stora delar av den socialdemokratiska partitoppen hamnat i samma galna tunna ! Klarar du av (eller VILL du ?) att ÄNDRA på det, Stefan Löfvén ?

-------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 254 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-28 14:22



Bookmark and Share


  poetryGirl
Allt har ju blivit sämre under Alliansen, jag kan inte komma på en enda sak som blivit bättre!
2013-01-28

    ej medlem längre
Den "valfrihet" som det pratas om är den valfrihet, som de som inordnat sig, har att låtsas med. En färgglad hägring.
2013-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska