Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinna

Du kan kedja fast mig

Kalla det för kultur

Binda mina händer

Kalla mig din ägodel

Belasta mina axlar

Kalla det för ansvar

Dölj mitt ansikte

Kalla det för religion

***

Du får kroppen icke min själ

Du får händerna inte min styrka

Axlarna drar din börda ej din skam

Jag döljer ansiktet ej min vilja

Beskyll inte religionen

För det är mitt hjärta




Fri vers av Diva
Läst 353 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-01-29 12:23



Bookmark and Share


  Nina Nightwish VIP
Underbar text! Otroligt talande
2013-02-10

  Nina.H
Frilhetsförlösande vackert
2013-02-01

  Nina.H
Frilhetsförlösande vackert
2013-02-01

  Ole Sunnerfjell
Mycket illustrativt. Tänk om alla kunde ge hjärtat mer mandat
2013-02-01

  S.A.I. Steve Lando VIP
slående bra
2013-01-30

  mickech
Mycket bra!!
2013-01-29

    ej medlem längre
Lysande
2013-01-29

    jaybird
Vackra liknelser, skarp symbolik. Medvetet.
2013-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Diva
Diva