Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
FYRTIOTVÅ års samlad arbetslivserfarenhet GER mig denna kompetens ..., fast IRONI är väl bara förnamnet......


Receptet för framgång i arbetslivet år 2013 !

Receptet :


Ett TON SLICKA RÖV : Detta är dock en konst , det gäller att slicka, framför allt, UPPÅT ! Och det gäller att slicka "omärkligt" , man BÖR välja de rätta orden. ETT BRA sätt att man ,via snygga synonymer, lägger sig till med CHEFENS talarstil, använder samma fraser (fast lite omstöpta, dock i EXAKT samma riktning ! ) ÄVEN chefer kan bli smickrade när de hör att "deras" ord och åsikter verkar falla i god jord .


Ett halvt TON INTRIGERANDE: UTNYTTJA , hänsynslöst, splittring bland personalen och spela "räddande ängel", framför allt när CHEFEN är närvarande ! Ta ALLTID chefens parti ! Vänd ALLTING till chefens fördel ! Arbeta för UTFRYSNING av obstinata och självständiga individer bland personalen ( de är ju, nästan ALLTID, potentiella kommunister och,därmed, helt opålitliga !) Tveka ALDRIG att yrka på AVSKEDANDE av dessa kategorier , speciellt de obstinata !


Med dessa ett och ett halvt ton som tunga ledstjärnor ÄR din lycka gjord , tro mej, jag VET, har ju ALDRIG kunnat förmå mej till detta ! Och SE hur det har gått för mej ! Åt helvete ! Fattig som en kyrkråtta ,nästan !
Jag gjorde (gör)KARDINALMISSTAGEN: Jag är ÄRLIG, KRITISK, RESPEKTLÖS , PRESTIGFRI och ställer ALLTID de där besvärliga frågorna som INGEN annan vill ställa ! Kanske att det hade fungerat...... men INTE på planeten jorden !
Så, snälla ni, bli INTE som jag !

------




Övriga genrer (Satir) av Mats Henricson
Läst 195 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-29 20:41



Bookmark and Share


  poetryGirl
Du är iaf inte fattig i själen, du har fantasi!
2013-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska