Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten gåta......


Vad ?

Om det här genomförs fullt ut så kommer all svält att utrotas, alla krig blir onödiga, alla kommer att kunna få den utbildning, vård och medicin de behöver .
Världen kommer att förändras radikalt, länderna kommer att kunna samarbeta mycket friktionsfritt , FN kommer att få den roll som organisationen aldrig haft, den kommer att ge alla deltagarländer samma inflytande . Demokratin kommer att spridas som en varm och god bris över hela världen, diktaturerna kommer att falla , en efter en . Ingen rik person kommer att kunna använda sin förmögenhet för att förtrycka och utnyttja oss andra, det finns lagar (världsomfattande) som förhindrar detta . Alla klass-skillnader kommer att förminskas radikalt, ett världsomfattande , progressivt skattesystem kommer att gälla över hela världen, i alla länder . För att detta ska fungera så blir FN tvunget att bilda en Världsregering , en gigantisk sådan, med representanter från alla världens självständiga stater, alla med en röst var, oberoende av folkmängd eller storlek .
Ingen partipolitik tillåts , endast allmänpolitik, inget parti får gynnas på de andra partiernas bekostnad , regeringsledamöterna får lämna partiböckerna hemma .
När detta paradisiska samhälle är genomfört så kommer hela världen att fungera enligt denna princip . Vilken princip ?

--------




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-30 12:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska