Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När en kort rund man blir långrandig

jag bläddrar i ett mörker
söker svar sida för sida
regnet fuktar mina fingertoppar
som flinkt skingrar grenarna framför mig
det är som att det sker i en rörelse framåt
hastigheten gör mig illamående
blanka sidor grinar åt mig
men när pulsen börjar lägga sig
så skymtar jag en katts gula ögon
som stirrar på mig
som med sin tystnad svarar på mina frågor
mumlandet irriterar mig
mina knotiga fötter sätter fart efter katten
ett av dess nio liv ska jag ta
överlägsenheten tål jag inte
himlavalvets vindar sjunger sagor i en enastående symfoni
jag vaknar kall utan täcke
och gläds åt att du är bredvid




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 315 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-01-31 11:49



Bookmark and Share


  Doptera
Svinbra, Calle !
2013-01-31

  Lynx63 VIP
Klingar bra gillar mycket.
2013-01-31

    ej medlem längre
Jag brukar ogilla texter utan luft mellan raderna-men denna ger luft under vingarna!

Så snyggt!
2013-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling