Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tänker inte orera skyldigheter




längtan
ro

nu fryser det igen

landskapet
skal

gamla löv

ej föruttnat än



som gammal juice
apelsin som mörknat

skallrande skratt, röster
förbannade begivelser

jag tröttnar en morgon på uppgiften
men jag har fortfarande en plikt att uppfylla



dagen
mystiken

eftermiddagens gäckande

när kvällen inträder är luften slut
de har intagit fortet

inget försvar, missade reklam
reprisen

mitt val



utströdda tröstanden
som valsången om morgonen

jag samlar åter spillrorna
på sanden

till förmån
min mor

en dag











Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-02-02 10:14



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Yes så bra ;)
2013-02-03

    lenakarin
Stark o väl formulerad. Finns flera strofer som skulle bära som egna dikter, t ex
dagen----mitt val.
Men helheten också bra
2013-02-02

    ej medlem längre
Skickligt!
2013-02-02

    Max Poisé
Du skriver hudnära Lena! Gillar detta!
2013-02-02
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP