Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vanskliga i fortgången




drunknar åter
korallrevet brutna abstrakta mönsterbildningar

slår emot vad mina ögon uppfattar

när jag dansar i havet



invånarna
brukar inte syrebrist i den mening

jag känner

till skyar blå
från djupaste svarta mörkerhav


trumhinnor som spricker
kroppen som känner sig fram

bland de transparenta storögda

rädslan bortrationaliserad
förpackad som ångest

säckar av ångest som dunkar mot ryggen varje andetag



efter att ha tryckts ner av en val
lekt med tanken

blåst bubblor

skrattat under vatten

slirar tårna i sitt grepp nu
mot botten, jag trodde jag var där, uppe



då skulle jag aldrig mer förbanna stora skogslandskap
bara ta trädens syre att leva av

som näring att andas

inte förbländas av de stora lyktorna på gatorna

längta till rymden



jag skapar rummet här och nu

allt detta

skulle jag förstå











Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-02-02 19:43



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen vackert i sin uppenbarhet!
2013-02-03

  Lena Själsöga Keijser
du skriver
det
drunknandet så tydligt
upplevandebart
2013-02-03
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP