Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En förälder betyder mycket - på gott och ont. Föräldrar väljer inte sina barn och barn väljer inte sina föräldrar. Man får dem bara! Men när man blivit vuxen, kan man faktiskt välja - eller välja bort! Jag har gjort mitt val;


Du väcker minnena vid liv!

 

Hör Dig stilla snusa

snarka i Din stol

Blind -

med skröplig hörsel

precis som det var i fjol

 

 

Trött -

så väldigt gammal

är Du gamle Far

Här djupt i mitt hjärtat

minns jag hur Du var;

 

 

Stilig -

klok och läcker

alltid positiv

Tog Du plats

och väcker

minnena vid liv

 

 

Ser Dig -

när Du snickrar

klättrar  

stoppar kiv

Allt -

Du ville fixa

- undrar hur Du tänkte

kände?

Att Du hade tid!

 

Just Du -

stått mig så nära

tröstat och förstått

Så tomt -

det blir den dagen

 

 

Den dagen då Du gått 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-03 19:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja,du det blir tomt det när en älskad far går bort.
2013-02-05

  Nils Teodor VIP
Ömt och kärleksfullt
2013-02-04

  walborg
Så kärleksfullt och vemodigt - och rim och meter. Kloka tankar i ingressen också.
2013-02-03

  Maiah VIP
en fin vördnad inför en åldrande förälder...
2013-02-03

  Nina.H
Berör många känslor i mig..bra skrivet
2013-02-03

  ResenärGenomLivet VIP
Det känns i hjärtat...jag är i samma sits...
2013-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter