Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom i mig


Min blick spänner segel över alla tidevarv
jag ser världen från dess kant till kant
genom ytan ner mot djupen
ser genom allt

dig

dem

alla

det var på den tiden urvattnet drog sig tillbaka
jag på stranden med kraft att se genom

dig

dem

alla


då jag vägde allt som visats och
funnit den som varit värdig

du

häller silvrigt månljus i ditt öra
viskar sommarnätter i ditt hår

sov du tusensköna, sov

smeker tillit längs din axel
blåser framtid i ditt öra

sov du stjärnstoft i min rymd, sov
i mig

och jag ska vara med dig intill tidens ände

@




Fri vers (Fri form) av Elina Vacker
Läst 221 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-02-06 15:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fulländat musikalisk och rytmiskt skönsjungande, med glimrande bilder som målas upp med talangfull hand.

Bokmärks
2013-07-01

  Jordgubbsodlare
Från jordnära titel till ett näranog bibliskt crescendo.

"smeker tillit längs din axel
blåser framtid i ditt öra

sov du stjärnstoft i min rymd, sov
i mig

och jag ska vara med dig intill tidens ände"

Stående applåder för detta!

2013-02-06

  erkki
Karisma! Första strofen associerar till en forntida vidskeplig sjömans oro för sin litenhet, kanske inför Gud. Sedan förs litenheten vidare till livets ursprung där vatten och fostervatten förenas symboliskt. Så det älskliga: Omsorgen som emanerar ur livets främsta förutsättning, kärleken som också är livets guldkant. Och tryggheten tills allt är fullkomnat. Härligt!
2013-02-06

    ej medlem längre
Dat titel!
2013-02-06

  S.A.I. Steve Lando VIP
eoniskt oceaniskt lunisfäriskt underbar om urkvinnan, både i skrift, mening som ord.
2013-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker