Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag blir gammal

När jag blir gammal
ska jag ha funnit frid
då ska ett leende synas i var rynka
och det ska finnas löv och kardborrar
i mitt gråa hår
Jag ska gå barfota i min vildvuxna trädgård
samla citronmeliss och mynta till morgonens örtte
och vid husknuten växer en stor libbsticka
som skydd mot trollen

När jag blir gammal
kommer familjens alla barn
för att leka
och i min ateljé
målar vi kottar
i regnbågens alla färger
och skapar kärlek och glädje
att hänga i äppelträdet
för vi är kungar och drottningar
prinsar och prinsessor
i vårt kungarike
och draken är en ofarlig
kelgris
och inget ont kan längre komma nära
för vi har vår egen magiska plats
i min ålderdom




Fri vers (Fri form) av Bellissima
Läst 581 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-02-07 10:36



Bookmark and Share


  aol
underbart skaldat vännen,
2013-05-07

    Alfrida

Härligt skrivet!
2013-02-12

  © anakreon VIP
Underbart!
Livsbejakande!
Förväntansfullt!
Applåderat!
Calle
med ett brett leende
2013-02-12

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Lekfull och jovialisk text! Man blir aldrig gammal i själen...
2013-02-12

  bittemi VIP
Så vill jag också vara gammal! Härlig text
2013-02-12

    clo
Känns som man håller på att bli gammal(snart 64) men de 8 barnbarnen gör så att man håller sig ung till sinnet. Härlig text du skrivit.
2013-02-09

  Maria T
Vilken kärlek vilken glädje
att bli gammal
2013-02-09

  Kim VIP
ja låter härligt men tyvärr tror jag nog en del drakar behåller sin förmåga till eldslukeri... åtminstone just nu
2013-02-09

    ej medlem längre
Javisst, å det är roligt att bli gammal!
2013-02-09

  Sunlight
en härlig hållning till livet
som ligger framför

ett nu - det med...
2013-02-08

    ej medlem längre
Mjuk och fin !!!
2013-02-07

  Minkki VIP
med den inställningen blir du aldrig gammal, även om kroppen blir lite skröpligare:) bokmärker!
2013-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Bellissima