Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


I GÖJEMÅNAD Dikt på västgötadialekt

Nu löper sola
i feskens tekken
å halva ventern
dän har nu gått
Nog å-di mörke
daara fekken,
nu falnar kvälla
i skömningsblått

Å-nu har talgoxa
börjat sjonga,
å skateparet
di bögger bo.
Å skogena körrsnäbba
har fått onga,
å oggler skriker
Ho-ho, Ho-ho

Dä-ä vesst juset
som stur å ställer,
mä hormoner
va dä nu ä.
Nött könstigt ä-dä
för knöppar sväller
å känsler vaknar
hos fölk å fä.

Vesst ä-dä skönt
att det börjar jusna
nu kan enn höppas
ännu en gång
att sola varmer
dä venterfrösna
så våren kommer
mä fågeksång.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 1515 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-07 17:25



Bookmark and Share


  Maria T
Visst längtar vi efter
vår och fågelsång
2013-02-10

  ResenärGenomLivet VIP
Gillar verkligen din dikt...härligt med dialekter...sparar...
2013-02-07

    ej medlem längre
Jag sparar som bokmärke.
2013-02-07

    ej medlem längre
Vad trevligt med västgötska,jag tycker jag hör dem.Mycket bra skrivet.
2013-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl