Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En arkivarbetares tankar


I arkivet

Alla möten
som samlat människor

Alla tankar
som dryftats

Alla planer
som gjorts upp 

Alla idéer
som framförts

Alla visioner
för framtiden

har satts på pränt

Alla aktiviteter
evenemang
insamlingar

har lämnat avtryck efter sig
och dokumenterats

och alla dessa papper
protokoll
kassaböcker
broschyrer
och foton

samlas här i arkivet

Här bringas reda i röran
här läggs glömda handlingar
från avsomnade föreningar 
i propra boxar

Försiktigt svepta i vita omslag
likt döda i kistor
ställs de in i sin gravkammare
märkta med namn
i  prydliga rader

Där vilar de i frid

Men kanske inte för evigt glömda

Kanhända kommer en dag en forskare och vill titta
Då grävs de upp
och kistan öppnas
svepningen tas bort
och de examineras noga

Då väcks de till liv igen
för ett ögonblick

tills de varsamt sveps
och läggs till vila igen
i handlingars gravkammare

 




Fri vers av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-15 20:03



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Jag känner igen forskarens möda, spänning, och kanske glädjeskutt, när papperslappen med DEN AVGÖRANDE PUSSELBITEN kommer fram!
2013-02-16

    ej medlem längre
Mycket fin :) Åh vilket underbart och speciellt ställe att jobba på.
2013-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP