Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

orderi





tanken tänker
sjunker
in
i
hjärtat
hjärttanken tänker



så många vackra nålar sömmar
ordbroderier
broderar helt utan
nålstick i fingerdynor
knoppar
blad

orderi
ett vackert innebördsord

*

följande

i de följande stegen
i de följande styckena
kan du andas hur bröden kom till
hur bröden bröts
hur bröden räckte till alla
se kastade jag näten skickligt med detta
fångades bytet
fångade jag ditt intresse
bakade jag brödet
bröt jag brödet
räckte det till alla
fångade jag dig

min fråga är då
varför
varför i hela världen
skulle
min vilja vara att fånga

fånga är ett laddat ord
vilket frammanar bilder
oerhört outhärdliga bilder av fångar
djur människor växter
liv
liv
liv
bilder av pina av instängdhet
av
avlivningar

kannibaler tillredde ofta offren
fråga dig så
vad kannibaler är
vad gör mänskligheten
vad gör djur i det dessa angrips av sjuk dom eller vanvård
de drabbas av kannibalism
ett tillstånd däri de äter varandra eller äter delar av varandra

fånga kan även vara ett skönhetens ord
vari du fångar en medvarandes intresse
jag frågar dig borde icke detta intresse ständigt leva
är icke detta intresse
närvarons skönhet
närvarons skönhet
jag när dig
näring
närvarons skönhet
i den bemärkelsen är detta fångar frihet
inre
frihet
du är
du är i helheten

kanske bakade jag brödet
gör vi icke så allom samt envar

vi har en vacker bagarstuga i kammaren
bröstkammaren

det bröd vi bakar däri
räcker till alla
ty detta bröd är fyllt av de mest härliga ingredienser
av
härlighet

följande
det vilket kommer
följande
de följde

följer

de vilka följer efter eller följer med

de följande stegen är
stjärnhimlarnas allomfattande ögon

såningsstjärnorna sår
i markernas myllade fröbäddar

vishetsfolken kupar jordstoff om
vakar i nätternas spirande
vari månmodern
mödrarna
månmodern den blå
väver
drömvägen




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 736 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-02-09 01:16



Bookmark and Share


  ~UrTjur~
Moder Jord du är älskad av Fader Himmel, låt barnen leka. Allt är som det ska.
2013-02-12

  Lars Hedlin
Du kan på en mästerlig nivå uppnå vackra ord..kram
2013-02-10

    ej medlem längre
Ja du har en eorm känsla för orden!
2013-02-09

  wildah
Ingen kan som du hitta nya ord och användning för dessa i en fin blandning.
2013-02-09

  SatansSon VIP
Vackra funderingar i poesiform Sjysst!
2013-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser