Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


OKÄND KONSTNÄR



Konstnären är borta,
förlängesen glömd,
hans namn är det ingen
som minns.
Sitt verk har han skapat
med slägga och spett
och så ej berömmelse
vinns.

I hela sitt liv
med sitt verk han höll på,
men erkänd konstnär
blev han aldrig ändå.

Men vad är en Picasso,
en Matisse-gobeläng,
mot en stengärdsgård
i en
Småländsk äng.

Ingvar Björkdahl








Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 210 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-11 12:21



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänk att det finns så mycket konstverk som man aldrig tänker på...
2013-02-11

  Regn & Grus
Ahhh.. ja, visst är det så!!
Har aldrig insett det, men känslan har alltid funnits där, att våra förfäders livsverk är vackraste naturkonst. Dikten väcker lust att skapa och längtan efter vårvarma vindar kring timjan & lavendel vid min egen stengärdsgård. Tack för skön läsning!
2013-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl