Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur: "På Resa - mellan framåt och tillbaka".


Häpnad över ord...

 

 

Ett stort behov av att få andas och
att sitta, eller slippa sitta, stå,
förstå, bestå trots tyngden av nivå
på uppnådd höjd av korthusbygge, dock,

en vilja, önskan, att bland ständigt plock
bland ord, behovet att få skriva, så,
därpå få glömma, minnas, återgå
till start, att återfå en vänlig chock

av häpnad över ord och rikedom
i meningar som trängs, som folksjukdom
av kommunikationsbehov och mer

av allt som sprängs och riktningslöst få ha
en riktning, riktad rättframt fram och ta
en plats där någons önskedrömmar sker.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av OmE
Läst 316 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-21 20:56



Bookmark and Share


    Katta70 VIP
speciellt:
"...stå,
förstå, bestå trots tyngden av nivå"

och

"och riktningslöst få ha
en riktning, riktad rättframt fram"
2013-03-06

    Katta70 VIP
Helt underbar i munnen, att läsa högt. Rytmen och drivet!
2013-03-06

  Madeleine Richter
Du beskriver vår skrivarlängtan väl. Alla dessa ord översvämmande jorden. Härligt med bunden form som omväxling. En enda sonett har jag själv skrivit, den blev väldigt högtravande. :)
2013-02-27
  > Nästa text
< Föregående

OmE
OmE