Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Namnet

 

 

 

Du rör dig som en dröm som en gång drömdes,

en dröm som tycktes eftersträvansvärd.

Du liknar dofterna som var min värld

i dimman där ditt anletsdrag dock gömdes.

 

Och innan dagen gjort att doften glömdes

så tog jag minnets allra tyngsta svärd

och ristade det namn jag blivit lärd

djupt in i brunnarna där längtan tömdes.

 

Jag ristade ett namn av stål och eld,

ett namn av vårflodskraft och kopparglöd.

Jag skar så djupt att drömmen blev till nu.

 

Och i det nu där jag helt oförställd

står framför dig så minns jag hur det ljöd,

hur drömmen sjöng att namnet det är Du.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av OmE
Läst 55 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-17 23:12



Bookmark and Share


  SpamPippiL VIP
Vackert.
2023-12-18
  > Nästa text
< Föregående

OmE
OmE