Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


I DIKTENS VÄRLD


Jag sitter vid mitt fönster
i blävitt skymningsljus.
Omslutes helt av tystnaden
som råder i mitt hus-
Jag nyss lagt från mig boken
jag satt och läste i,
en bok med sköna dikter
och rimmad poesi.

Det var en härlig blandning
av jamb och anapest,
av ballad och av sonetter
- då är dikt som bäst.
Det fyllde helt mitt sinne,
all dysterhet försvann.
Jag vågade se framåt
när levnadsmod jag fann.

Nog är det skönt att leva
en stund i diktens värld.
Det blir till ljus och lykta
på livets vandringsfärd.
Där finns det allt att finna
- till glädje och tröst -
som skänker ro och stillhet
åt ångestfyllda bröst.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-15 13:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är så fint att läsa dina dikter,verkligen när dikt är som bäst,då är det rogivande att läsa.
2013-02-15

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker också det är skönt att leva en stund i diktens värld...fint...
2013-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl