Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dröm


Den ljusa kyssen

 

mitt bland människorna som samlats

stod han obekymrad med ett brutet grässtrå i sin hand

förde det till sina läppar och kysste det ömt

i det ljuset såg hon honom och kom honom nära

för att möta hans mjukhet

 

genom hans mun kom ljuset




Fri vers av Rachel Roth
Läst 1017 gånger
Publicerad 2006-02-22 09:52



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så skir så skör och så stark
2008-01-02

  mjuk
Så skir och så medveten om sin handling för att han ser, tänker.Bra skrivet!!
2006-04-25

  Rublev
Mycket vackert och sensuellt!
Men förmedlar också hopp!

Funderar...
”förde den till sina läppar
och kysste den ömt”
syftar inte ”den” på grässtrået?
.
2006-04-17

  marjasara
Väldigt starkt och känslosamt.
2006-04-03

    Bodil Sandberg
Bedövande vackert och poetiskt
2006-02-23

  Per Rydberg
Du ger med den här dikten en omedelbar upplevelse av innerlig värme. När jag läser en andra gång slås jag av meningsbyggnaden. Du använder fullständiga meningar och drar dig inte för att upprepa ord. Det ger en känsla av fullhet, på ett vardagsvanligt sätt. En pärla!
2006-02-22

  rebecca d
ett brutet strå ska han inte knäcka, en rykande veke ej släcka...står det i jesaja....(43 tror jag)...det tänker jag på...underbar dröm/dikt
2006-02-22

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En ovanlig och mycket vacker dröm - dessutom en fulländad dikt. Drömmar kan ge mycket inspiration! Titeln ger mig onda aningar, men när jag väl läst dikten förstår jag den. Tack för att du delar med dig av drömmen!
2006-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth