Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ormbunken

 

Så skön och höjd över marken

Vakar du över skatter med dina skira vingar

Skyddar din stam från omvärlden

 

Dina sköra topparna vårdar du

Rullar ihop dem ömt vid skymningen

Och när ljuset kommer låter du dem leka i solen

 

Du har många små blad 

Vart och ett av dem är viktigt

I ett mönster har de alla betydelse

 

Trots djupa rötter söker du skydd av andra

Ni skapar tillsammans stora täcken över marken

Och viker av för stigar genom beröring

 

I grön skönhet

I gömda skogar

Tillsammans

Lever ormbunken ett stilla liv

 

 




Fri vers av Undine
Läst 180 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-22 15:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Undine
Undine