Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I telefonkatalogen står det mina sidor... finns någon av min sida där?


Min Sida


fråga mig inte om vägen hem
sätt inte dit mig för att jag inte kan
kom inte och kom med annat om
du inte vill ta mig som jag är

tryck inte in mig i ett hörn
med sidor jag inte vill ha
ihopatryckta med bokstäver
komman punkter paranteser
och annat helt oviktigt för mig

peta inte på mig nu för jag är känslig
och peka inte på mig med pekpinnar
som liknar en ovetande värld full av
fler rädslor fler okunskaper i svarta säckar

dränk mig inte i frågor
om jag inte vill besvara världen
inte nu kanske aldrig

jag är inte lat inte fri inte bunden
bara jag
eller ska jag säga min sida är obunden
oinbunden med flera sidor att sätta ihop

det tar sin tid
sa bondfrun
som skulle så skörda mala och baka
så ock för mig med mitt liv
med det som tillhör mig
och ja en plats på jorden är
också mig given

för det kan krävas att många fåglar behövs
innan mina frön är klara att visa sig vara
en del av mig

och när min tid är över
hoppas jag att jag inte blir bortskriven


här lever min sida
en sida utan att dra för en gardin
eller låta demoner rida
för mycket av min tid
verkligheten ska få lugn och frid

men tryck inte för hårt på min känsliga hud
jag kommer när tiden är mogen in dit där
solens långa armar skriver sina egna bud

Min sida är inte din
fast vi är av samma mynt
kan stötta upp vilda sidor
rena rummet med salviarök
dansa på samma golv
lyfta liknande tak
älska nakna utan tid

men jag vaknar ändå alltid varje morgon

vid Min Sida.




Fri vers av demonsson
Läst 162 gånger
Publicerad 2013-02-23 14:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson