Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte världens sista dikt eller ord eller andetag... mina första steg


Mitt första Andetag


Låt mig få dansa genom bergets skikt
låt mig få skriva min allra första dikt
låt mig få känna varenda rytm denna dag
låt mig få ta ett helt nytt andetag

Låt mig få vara en del av bergets skikt
låt mig få känna hur det känns att skriva
min första vind genom en dikt
låt mig få vara inkännande idag
när jag nu tar mina första andetag

Låt mig få dansa genom bergets vindar
låt mig få sjunga dansa skriva utan grindar
låt mig få känna livets olika dagar
låt mig få gå genom öppna hagar

Visa mig det som jag aldrig sett förrut
visa mig en början inte ett slut
visa mig bergets visa och dess visdomar
visa mig kärleken på nytt när den först blommar

Kom ni vindar kom ni som aldrig setts innan
kom drömmar kom fantasi kom du poetiska Gudinnan
kom örter kom läkedom kom utan tid och rum
kom ni stjärnor kom ni Gudar och kom nytt universum

Låt mig få dansa som den kvinna jag är
låt mig få skriva som hon lär
låt mig få vara likt en uppenbarelse i en vind
låt förlåtelsen öppna en stängd grind

Mitt första andetag
vill jag ska vara idag
min första dikt
genom bergets skikt
jag dansa vill i rytmisk vind
och stå evig där vid indianbergets grind

Nu vill jag vara mitt eget andetag
som jag tar nu här i dag!




Fri vers (Fri form) av demonsson
Läst 371 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-23 16:44



Bookmark and Share


  aol
å min vän vilken känsla så fint skaldat,
2013-11-04

    ADI Nehlin
vackert
2013-08-02
  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson