Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en teori som förklarar allt

---

här kommer ensamheten
löpande som om den
vore sen till vårt första möte.
här kommer alla dina fördomar
och tar dig hårt
genom gränder
när du minst anar det.
där stod du alltid i skuld,
bläddrade i öden
du inte orkade läsa.
det var inte bekvämt,
nu kvävs vi desto mer,
i ett fastare grepp
uppskattar du det svåra.
nu kommer melankolin
så fort tillfälle ges,
en avvägd konsistens
och behov fulla av svek.
här blir du ömsöm sårad
ömsom omhändertagen,
en tillrättalagd historia,
utan början men med ett slut.
nu kommer klumparna i halsen
som objudna klungor,
oförskämt envisa
och fler än någonsin.
inget föds ur det här lidandet,
ur de här kväljningarna.
här plågas allt ihjäl.

---




Fri vers av ibish
Läst 439 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-02-22 15:39



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Sannings ord från en plågad själ
Styrkan skrivs mellan raderna
Gillar...
2013-01-05
  > Nästa text
< Föregående

ibish
ibish