Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hundra fotografier av lycka

---

färska blommor varje lördag
du sover fortfarande när jag går
vet inte om det är hösten
eller jag
som får förhoppningarna att vissna
och suckarna att bli djupa
du ringer mig när du behöver
sällskap genom mörkret
vi är unga
men jag har inte det som krävs
för att hålla mig kvar i dina rum
min kropp sitter inte
så bra på mig
det är så här privilegier upphör
med ett nervöst sammanbrott
och drömmar som flyttar
till en lägenhet som inte är vår
först nu har jag förstått
vi är bara en generation
vi är ensamma
snart kan du skratta
åt allt det här

---




Fri vers av ibish
Läst 357 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-11-24 19:31



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Glad, att jag hittat till dina dikter!
2021-12-30

    Melona
Du är ju hur bra som helst.
Den här gör svidande ont och bär sådan närhet och igenkänning.

Texten/dikten är inte den längsta; men dess spännvidd och innehållet bär så mycket insikt och livserfarenhet att
jag faller hårt för detta stycke:

"men jag har inte det som krävs
för att hålla mig kvar i dina rum
min kropp sitter inte
så bra på mig
det är så här privilegier upphör
med ett nervöst sammanbrott
och drömmar som flyttar
till en lägenhet som inte är vår"

och det är liksom en hel film i sig, en hel bok och minst två livshistorier.

Tack!
2016-10-30

  Kim VIP
Smärta och sorg och en kropp som inte sitter så bra; sorg och besvikelse som utmynnar i för stora flyktiga tankar i slutet, varför ska man någonsin skratta åt kärlekssorg? Sorg är sorg och glädje är glädje och ska nog inte blandas i samma korg...
2016-05-10

  spitfire
jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker om det här med applåder.. känns som att man blir lite lat och orkar inte ens kommentera vad man tycker om texten. samtidigt bra att lätt kunna visa att man gillade.. du får både och! för du är så bra och det här är så fint.
2015-01-28
  > Nästa text
< Föregående

ibish
ibish