Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tio saker att göra i Istanbul som inte har med Istanbul att göra


Tio saker att göra i Istanbul

---

och du sa att
det skulle blomma påskliljor
på hans födelsedag
varje år
inte långt därefter skulle ni
gå genom liv och puls
som om det inte fanns morgondagar
och mitt i allt det där skulle du vara
det färgstarkaste livet
den hårdaste pulsen
jag såg hur allt det där skulle hända
nickade instämmande
som en självuppfyllande profetia
det är nackdelen med oss
vi dör

blod är pengar
eller var det tvärtom
han var din dåliga idé
läpparnas förälskelse
fåglarna ropade efter dig
jag också:
krossa hjärtat
krossa patriarkatet
muskler försvinner
minnen försvinner
jag kunde inte skilja på var samhället slutade
och var jag började
jag visste bara att våra händer
sökte sig till varandra
som magneter

A som i kyssar i en gränd
jag ska hålla mig kort
snart är inte nu
A som i alltings början
Snart är inte alltid

du sov till hjärtslagen
de höll takten för dina andetag
eller var det tvärtom
du trodde att han hade fullt upp
att han hade det bra
saken är den
han höll sig sysselsatt för att
inte tänka
han var som
Jacks irrationella farhågor
livet var för kort för att inte tvivla
jag lurade mig själv
tänkte att vi hade det svåraste bakom oss
ett undantagstillstånd
och sorgen
som hörde till
jag längtade till tids nog
du var min revolution
mitt bultande vänsterhjärta
jag mitt eget husdjur
och hösten hade tagit mig

---




Fri vers av ibish
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-26 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ibish
ibish