Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undantagstillstånd





Där ute ligger landet
Grådisigt vidsträckt och kalt
Ändå får vi inte plats
Vi är nåt annat och vi är undantag


Detta ombonade råttbo
Ett hem för allt utom folk iordningsställt
Vad som stiger och sjunker i vågor
Ska falla från himmelen försurat och sält


När har vi bett oss in
Vi har accepterat existens parallell
I förväg bockad i kanten
Som stämplad sate latent kriminell


Med spriten som klovar om vrister
Kan vi dra oss dit där det ännu finns luft
Det havet som stillar vårt inre
Stormigt av ett liv både härdigt och tufft


Där snäckorna krasar i steget
Blir diset till ett skimmer på böljorna grå
Kanske finns en plats bortom landet
Om vi bara fortsätter gå















Bunden vers av Sundin
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-24 23:29



Bookmark and Share


  flygia
Tycker allra bäst om den sista strofen
2013-02-24

  Pärlemor
Vackert!
2013-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Sundin