Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skövlan





En uråldrig fura
I en skog där ingenting hörs
Ska den kapas av
Må den falla så ingen störs


Ser du den hand
Som valkad driver såg
Ser du stammen
Uppstyckad utan nåd


Hör korpars klang
Känn hur släggan tog
Man bryter järnet
I din förr så tysta skog


Märk hur löven brinner
I höstens alla färger
Nu forslas kolet
Allt längre in i berget


Ser du hinden fångas
Snärjd i skrala benen bunden
Visa vassa ögon sluts
Ansikten vända bort för stunden


Vad föll förutan ljud
Vad föll för dina öron döva
I glesnande gläntor
Skövlarna ännu ostört ströva







Bunden vers av Sundin
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-24 14:08



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
poesi som fångar in uppmärksamheten. bra att det inte blir någon övertydlig sensmoral på slutet
2013-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Sundin