Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gatan Ner



Var har du varit
Vem har du mött
Varför oroa den enda människa
Som dig skött och fött


Vilka träffade du
Var har ni vart
Hela natten har sirener lekt tafatt
Och kört ikapp


Rökstank kvar i jackan
Därute brann en eld
Dörren stängs till rummet
Med ett sköt dig själv


Sköldarna och batongerna
Höga röster hela gatan ner
Ändå finns där ingen
Inte någon som hör eller ser


Vad vill du säga
Vad vill du ha sagt
Äger du språkets makt eller bara
Dess tomma snack


Brände du dig mätt
Slog du dig trött
Tills allt sken i blått och rött till sist
Vid gryning dött


Jag gömmer din jacka
Jag tänker på vatten och eld
Jag går mellan rum
I våndan inför nästa kväll


Så många ute på balkongerna
Höga röster hela gatan ner
Ändå finns där ingen
Inte ens någon att prata med












Bunden vers av Sundin
Läst 308 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-04 22:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sundin