Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldskedsfödda




Hör så mycket väsen
Så mycket väsen för ingenting
Denna atonala olåt
Som inte säger mig någonting


De fördomsfria sprider
Sina egna fördomar så fritt
Bak sanitära munskydd
Bankas byket i svart och vitt


Jag ser du vilja vägra
För vilka alternativ otänkbara
Se hägringar att lägra
Ståtliga sköna och okränkbara


Bekräftas egen bild
Är det ett scoop värt att stryka under
Skär bladet i ögat
Är det sjaskigt skrivet på lösa grunder


Guldskedsfödda glin
Vid kulturbärarnas eget bord
Blaskigt utspätt vin
I transfusion för blåaste blod


Vad hårklyvs och vad delas
Ser jag vidskepelse eller statistik
Vad rättas och vad felas
Den ene är den andre alltför lik


Vad slogs fast nästa stund
Bara döden är sanning och intet mer
Samma grumlighets grund
Samma lust och längtan att trycka ner











Bunden vers av Sundin
Läst 331 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2013-06-09 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sundin