Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rött Tyg




Nånstans väntar alltid en morgon
Så sant solen gryr
Stroboskopiska blänk på tapeten
Roterar skallen yr


Rött tyg och svunna stridsrop
På parad som reliker
De rotas fram ur sina gömmor
Så ingen blir besviken


Det är sant att du låtsades tro
Alla hittar egna skäl
Att ljuga sig själva genom natten
Bara lögnen gör väl


Gick du under banderollerna
Höjde du en fana
Bärare av en döende tradition
Vi är alla likadana


Som ett skynke att rusa blodet
Ett horn i din sida
Kompromiss slöts under bordet
Bullshit att bestrida


Sol må stiga och mörker falla
Du får supa för att bli yr
Vilken lögn ska hjälpa härnäst
Att villa ögat när det gryr







Bunden vers av Sundin
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-04 09:07



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
bra ämne för en dikt. den första strofen är mycket bra även om jag inte riktigt kan relatera den till resten av dikten
2013-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Sundin