Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett partiprogram som rörde om i grytan så länge det varade. Som vi redan tidigare kunde meddela, etc … Här blir gammal vers helt som ny.


MÅNGGIFTE i centerpartistisk tappning


Bigamist?
Javisst!
Tycka singel trist.

En cock och många soppor.
Vad är det för fel med flera noppor?
De kan ju bli riktiga hoppor!

Men då kan du ju fastna i mångas garn.
Och det blir ju också åtskilliga barn!
Då ställs stora krav på dig, stackars karln.

Men när du sen blir pensionär,
alla barnbarnen har dig kär!
Och en megasläkt din status uppbär.

För nu har du blivit patriark.
Då är du även som gammal väldigt stark!
Och din släkt upptar mycken mark.

Uppfylla Guds jord med nya frön.
Och ständigt en ny parvel i kön …
Sen få se dom alla ligga där på knä i bön!

Detta är ju en syn för gudar!
Men var sjutton är alla brudar?
Det sägs att de helgedomen besudlar …

Kvinnorna har stannat hemma för att käka falafel.
Saligheten kommer bara männen till del.
Här måste föreligga något fel!

Så har du lust att börja?
Glöm då inte att varenda tant ska du försörja!
Nej, månggifte är allt en väldig smörja.

Centerns tankegång må ha varit innovativ.
Fast det blev då ett väldigt kiv,
när man ville visa lite driv.

Men det finns en svensk lag från 1904,
detta kan jag helt visst bedyra,
som tillåter en att ha fyra!

Polyandri är förstås myntets andra sida,
när en kvinna får fyra män att lida,
för de ska alla använda hennes -----.

Så för all spilld rök,
när hela förslaget sedan dök,
var ju inte ens ett bra försök.

Tyckte Gormsen, som ett tag funderade på att sätta ut
ett antal kontaktannonser för att pejla läget.








Fri vers av Gormsen
Läst 231 gånger
Publicerad 2013-02-25 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gormsen
Gormsen