Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IGÅR KÄNDE JAG MIG STARK



Igår kände jag mig så stark och glad och full av energi
som om jag ägde hela världen och marken jag gick på
var stark och fast och pålitlig under mina fötter

Idag väckte ångesten mig med ett ryck att inte få vakna
mjukt och stilla och slippa värken och molandet i alla leder
var en stor besvikelse så nu känner jag sorg en stor ledsen
klump som jag vill förtränga men som pockar och hemsöker mig

mitt försvar är att gå in i isolering förödmjukelse
händer fulla av tabletter släckta rum avstängda
telefoner öronproppar i öronen så lite mat som
möjligt strunta i hygien släcka all kontakt med
omgivningen

nu har detta inte hänt ännu jag behöver kraft
denna vecka att stå på benen för att jag
ska få hjälp på beroende mottagningen nu i vår
ska träffa läkaren imorgon och idag ska jag träffa
en kurator

jag känner nu ett trängande behov av att få skriva
av mig smärtan som tränger och pockar i mitt bröst
min andning är stundtals kort pustar av suckar vill
bara få känna mig lugn en stund

att få en ny kropp på 1,5 år minska 50 kg i vikt gör
inte en människa lyckligare det kan jag skriva under
på så mycket sorg vrede smärta ångest som jag har
kännt under denna tid och jag är inte nöjd med min
så kallade nya kropp tycker det finns valkar på fel
ställen fortfarande och vill få bort 10kg till men hur ska
det gå till?

det ända jag vill är att få känna mig lycklig och få
livslusten tillbaka




Fri vers av Fånga dagen
Läst 344 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-02-26 11:38



Bookmark and Share


  Maudem
Känner igen mig i din text/kram
2013-05-14

  Eva Langrath VIP
Mina varma tankar till dig i din tuffa kamp.
2013-02-26

  Minkki VIP
En tuff text om en tuff situation, jag är glad att du skriver!
2013-02-26

  Carola Bouvin
Styrka och kraft önskar jag dig!
2013-02-26

  Christopher Constantinos Bernardi
Bara att kämpa på och inte förskjuta ångesten tillbaka igen genom saker som får dig att må dåligt eller bättre för stunden....Det är en kamp du måste ta och stå fast vid....Börja träna och få rutiner samt försöka så bäst du kan göra människor glada genom att vara hjälpsam och framför allt använd ditt hjärta som kanske känns infryst men fortfarande pumar....Önskar dig all lycka och kraft för att orka vända ditt liv...Är en lång väg att vandra men en erfarenhet rikare
2013-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen