Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårsaga




det glider ner vatten från träden
nu svettas pölar och aktar
asfalten

ljuset från lamporna



på en balkong
sitter en ensam stol
snön barrikaderar

jag kan inte sola här ännu


det ligger kvar lager
moddig på åkern
smält, halvt smält, intakt

jag tror månen dragit sig tillbaka



nu skyndar det som bli till jord
omsätta så mycket
näring finns i allt

det smälter och glädjen är stor












Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-03-02 19:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin inkännande
vårvinterbetraktelse
från känslig
observatör
2013-03-03

  Lars Hedlin
Härliga vårtoner..........
2013-03-03

    ADI Nehlin
underbart är det..fint skaldat
2013-03-03

  SatansSon VIP
fin!
2013-03-03

  flygia
levande
2013-03-02

  TrollTörnTrappan VIP
Jag gillar att stolen sitter... hur pölarna kan göra klokt i att undvika asfalten, din uppdelning av lagren... och hur du lär njuta fullt ut av solen först när allt är smält...
2013-03-02

  Suzy med punkterna
En doft av underbar vår. Fint!
2013-03-02

    ej medlem längre
Underbar är din vårsaga..
2013-03-02

    ej medlem längre
Mångbottnade ord. Njutbar läsning.
2013-03-02

  stefan.g
Befriande text som innehåller mycket mer än bara ord. Tack för läsningen!
2013-03-02

  kerstin skriver VIP
som en längtan och raden:

// nu skyndar det som bli till jord //

är underbar!
2013-03-02

    dreamoflife
Snyggt jobbat!
2013-03-02

    ej medlem längre
Intressant.
2013-03-02
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP