Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bokstävernas marscherande skara


förr och nu

skriv penna skriv
skriv det nya blocket in
säg farväl
till förra blockets haiku
sonetter och aforismer
och skriv det nya blocket in!

ack, så kunde jag fordomdags
uppmuntrande ropa i mitt inre
och mitt trånande sinne
när jag slogs med en smäktande vals
och sökte ett rim på flirt och flört
som skulle rimma på mört och förfört

ty jag hade väl då en tjockare bena
och mörkare hår samt mustasch
och likt ett moln i byxor gav jag hals
för att förena mörker med ljus
i  konsonanter och vokalers vildsinta brus

så skriv fingrar skriv
skriv den nya dikten in
på poeternas sida
medan tankar ses skrida
över världarna vida
ty tryggare kan ingen vara
än bokstävernas marscherande skara

så vandra vidare mot okänt mål
och galaxernas svarta hål
ni magiska mystiska bokstävlar!


 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-05 12:14



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Mycket underhållande! Tack för förstklassig diktläsarstund! :)
2013-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP