Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fallbila



Skuldkollektivet
Rasslar med kollekten
Jag hör inga varningsklockor
Bara klirr utav polletter


De sprids på måfå
Eller samlas i stapel
Göms i springan
Däri suggans bakdel


Jag dansar ingen regndans
I väntan på skänk som himlen spytt
Min stolthet har jag kvar
För pärlor av glas varken såld eller bytt


Den mjuka offerkoftan
Med passform large
En rät och en avig
En tvångströja utan slitage


Vi ser efter våra egna
Min klass och min klan
Jag släpar inget kors
För dig eller dina barn


Botgörelse så dömande dryg
Ingen låtsas om hur allt har slagit slint
Hörs ett eko av hammarslag
Eller blodade bilan falla hårt och blint












Bunden vers av Sundin
Läst 254 gånger
Publicerad 2013-03-09 19:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sundin