Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min baksidestext från min andra bok: Bearfoots andra lilla diktsamling


Det finns aldrig några ursäkter för att......

Det finns aldrig några
ursäkter för att trampa på
de svagaste i samhället. Vi
kan aldrig finna ursäkter för
vad vi gör mot de sjuka och
arbetslösa idag.
Vi ska arbeta för att
förlänga liv, inte för att
förkorta dem, om vi
fortfarande vill kalla oss
människor. Med denna bok
gör jag ett försök att väcka
människor i denna värld att
visa empati. Vill väcka alla
som sover i godan ro, till att
vakna, stå upp och hjälpa
sina medmänniskor. Läs
mina dikter, tänk, öppna er
själva, förstå att olyckan kan
vänta på er runt hörnet, eller att er kusin, syster, bror, mamma, pappa, bästa
kompis kan drabbas.
Vakna från er instängdhet, vakna från ert egotrippade sätt att tänka bara på
er själva och er plånbok. Valfrihet för alla måste innebära en grundtrygghet
för alla. Tar vi bort välfärden för vissa människor så skapar vi potentiella
självmordskandidater och en del av dessa kan bli farliga mot andra. Vad ska vi
med civilisationen till om vi medvetet skapar nya mänskliga bomber?
VILL VI HA EN NY BREIVIK I SVERIGE?
VILL VI HA REVOLUTION?
VILL VI ATT PENGARNA SKA SMAKA ASKA I VÅR MUN?
Ps. Ingen är felfri, det bevisar jag att jag vet, med några privata dikter, som inte
är till min fördel.
Men det är aldrig försent att förbättra sig………..och man måste göra misstag för
att bli bättre….,




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-10 12:07



Bookmark and Share


  Connie
Verkligen en bra text!

Vad har hänt med oss egentligen, har vi tappat empatin? Vårt tänkande har förändrats, det enda folk tänker på är att ha vassa armbågar och att roffa åt sig så mycket man kan medan det finns något kvar!

Och den fattige vet hur det ser ut på andra sidan välfärden! Och enligt Reinfeldt är vi "Det sovande folket", vi måste vakna innan det är för sent. Sakta men säkert lagstiftar han bort vårt uppror!
2014-03-04

    ej medlem längre
Mycket bra text om tillståndet i vårt land
2013-03-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP