Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dö eller leva spelar det någon roll

Jag är glad
att jag snart dör
Vill inte vända på livets blad
för det är så mycket som stör
 
Ser så mycket elände
kanske är min själsliga syn för bra
Men vill inte tiga inte ens för en frände
att synlig-göra ondskan tycker jag man ska
 
Att bygga upp ett samhälle värt att leva i
är att se problemen i rätt ordning
Men jag hör bara fullblods-egoismens skri
sökande hatets danstillställning
  
Majoriteten vill dansa med pengarnas segrare
för ingen vill tillhöra de besegrade
Majoriteten vill leka lyxlirare
även om en ny Hitler är deras lärare
 
Bli inte allvarligt sjuk i det nya lotteriets Sverige
för chansen är stor att du får en nitlott
Du gräver omedvetet andras gravar av prestige
akta dig, i morgon kanske det är din biljett

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-02 19:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP