Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart är vi på väg?

 

Världens oro 
bygger inga broar
Men nu kanske vi ser
att empati behövs som sed
För nu brinner det snart i var buske
och det är ruskigt
 
När ska mänskligheten förstå 
vad det beror på
Kommer vi aldrig kunna stoppa egoismen
finns det ingen vettig pluralism
Eller leder alla ledare oss in i helvetet
med oss efter döva för varningslätet
 
Jag ser hatet besegra empatin gång på gång
vänlighet smittar inte mången gång
Däremot verkar hatet väcka vår livsaptit
som alkohol för alkoholisten verkar det vara vår pusselbit
Jag förstår er ej
hoppas ni inte ser mig
 
För då dör jag väl knall och fall
vill inte gå in i era stall
Behåller alla mina hästar hemma
min hjärna ska ni inte bränna
Jag blundar inte tiger inte samtycker inte
till stöveltramp och mobbing som du, du argsinte 



Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-08-29 08:26



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Politikerna har ingen medkänsla med de minsta i samhället. De slösar bort våra pengar och drar ner på det nödvändiga.
2023-08-31
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP