Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Målar vi alla blått?

 

Ser du faran i det blå
börjar du få svårt att gå
Då börjar du förstå
var skåpet ska stå
 
Eller vill du allt ska gå till rika
för att du inte vill dela lika
Behöver inte alla någonting
kan sjuka leva på ingenting
 
Vill du ha hemliga elstöd
döda rätten till försörjningsstöd
Tycker du avdrag
inte är bidrag
 
Värnar du om värnskatt
planterar du sjuka i din rabatt
Tar du en sova-i-natt-skrot-bil från en hemlös
så han fryser bättre efter höst
 
Har bränslet blivit så dyrt
att din situation så illa pyrt
Parkerar du då bilen i ett garage
sjuka önskar sina sjukdomar till ett garage
 
Skyller du på sjuka och invandrare
utan att tänka närmare
Tittar du på dem med en kikare
utan att undra varför rika blir rikare
 
Lyssna inte på tidningarna
de berättar inte mycket om sanningarna
De är mer blåa än röda
utsattas blod använder de som föda
 
Ser du nu faran i det blå
även om du inte har svårt att gå
Jag vill få dig att förstå
faran över att bli sjuk och grå

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-08-01 21:58



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Sefarge: Hm.m" Om man nu har valfriheten i att kunna välja ... så tänker nog majoriteten inte så ... Men om fler blir röda så blir det färre snabbt döda ... Men vem vill andra med mänsklighet föda?
2023-12-02

  Vindsvala VIP
Det är många som får fara illa när den blå faran kom till makten, ingen medkänsla med sjuka och svaga.
2023-08-02

    Sefarge VIP
Hm.m" Bättre röd än död"?
Så kan man ju också
se på saken?

2023-08-02
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP