Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tellus i storlek XS

Du försökte kränga på Tellus en tröja i storlek xs
Haven bångnade och sprängde sönder tyget i sömmarna
Alptopparna klämdes ihop i halsen
och Tokyo och New York tvingades in i varsin ärm
Öppningen nederst vann Antarktis
i en våldsam batalj med Asien och Arktis
Du kvävde Afrika
och strypte Skandinavien
Amerika dränktes av din okänsliga klädsmak

Tellus stapplar fram
i sin bana runt solen
Osymmetrisk och åtsnörd
kippandes efter andan

Helt oberörd finns du
någon annanstans
Du behöver inte leva
i bångnande andnöd
Behöver inte vara med
på ditt spretiga klädobjekt
Under strypande trådar
i storlek xs




Fri vers av Zihuatanejo
Läst 305 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-03-14 22:38



Bookmark and Share


    fröken kaktus
Även om jag inte till fullo förstår så måste jag säga att språket är helt fantastiskt!
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Zihuatanejo
Zihuatanejo