Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Januarivärme

Du klev in genom dörren
Stod där i hallen
Som om vi sågs igen
Som om vi känt varann förut

Dina händer var så varma
Dina läppar så mjuka
Jag föll in i dig
Rakt in i din famn

Det lyste kärlek i dina ögon
Och jag drunknade lite
Och lite till
Det var varmt när vi sågs
Januari och varmt

Du öppnade dina dörrar
och fönster
och luckor
och mejade ner hela väggen
för min skull
så att jag skulle komma in

Det var så vackert
att du var så vacker
och jag var så svag

Jag sparar din kärlek hos mig
Dina varma händer
och mjuka läppar
och ditt underbara stora hjärta





Fri vers av Zihuatanejo
Läst 395 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-24 18:25



Bookmark and Share


    moasfar
En varm text om det som var, är och kan komma att bli.
2013-04-01

  Siggesdotter
Vilken vacker dikt om att bli berusad och så uppfylld av en annan människa att man liksom drunknar, försvinner, uppgår i någon annan utan motstånd - någonstans ligger en sorg på lur mellan raderna kanske för att allt skrivs i imperfekt - något som var - men nu då?
2013-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Zihuatanejo
Zihuatanejo