Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Requiem




Det var dags
för sköna promenader;
härliga dagar
tog nämligen vid.

För lyhörda lät de
som serena serenader
när vinden dämpade suset
som försiktig förväntan,
en Marie bebådelse av ljuset,
så att frusna fåglar
lät sig förföras
och kunde höras.

Men så efter någon tid
inte något mera paradis,
för bitande bistert tog vid -

det var som dies irae
av Verdi om man vill,
en himmelsk tystnad
som gråter,
som brutna sigill
av apokalypsens änglar
med skålar av vrede
som intet förlåter.

Som utmätt åt oss alla
och anatema
kom snön att falla
och lade trotsigt
och tusenfalt
sitt vita och kalla
som begravning
av allt.








Bunden vers av Jan Widströmer VIP
Läst 496 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-03-15 15:59



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
Men så efter någon tid
inte något mera paradis,
+++++

insikten kom som med hammarslag!
2013-05-07

  Piann VIP
Fin balans mellan förhoppning
som blev till melankolin. Gillas.
2013-04-20

  Lars Hedlin
Bra och genuint skaldat!
2013-04-16

  Minkki VIP
dramatiskt, fängslande
2013-04-10

  Lena Själsöga Keijser
vad kan jag säga...
tack till denna skönhet
du andas
2013-03-22

  Delilah Juno VIP
Lyssnade just på Verdis dramatiska Rekviem. Förstår din tanke där. Lysande. Kanske också lite ironiskt där om vår väderoro som får så stora proportioner.
2013-03-22

  Gunnel Eriksson VIP
Först rörelse mot våren och
sedan iskylans stelhet i slutet.
Väl skildrad analys av detta
konstiga väder.
2013-03-16

  Michaela Dutius
En lättsam skildring av detta extrema väder - men man anar djupare tankar ...
2013-03-16

  Silverstripe
Inledande lekfull vädervandring med ordens omslag mot en dramatisk avslutning. Väl slöjdat!
2013-03-15

  Sunlight
så vackert, underbart skrivet
om allas vår förväntan...


2013-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP