Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ömkansvärld




Hej avgrund som blickar tillbaka mot mig
Märkt av alla år jag försakat och mist
Är du också trött på ekot av min röst
Det var ju knappast länge sen sist


Du brandröda skära vid horisonten
Bli till en löpeld eller slockna för gott
Varje dag spyr du ut ditt värmande ljus
Som ett hån mot alla mörka vägar jag gått


Ni vågor som nöter mot kusten
Må ni stiga fria och skölja ren våran jord
Den värld som stal mina drömmar
Som närt sig på mitt fattiga blod


Min bleke vän som följer i natten
Om dig kan jag alls inget ont säg
Jag behöver dig för att inte falla omkull
Allt blev becksvart när du lämnat mig


Detta roterande maskätna klot
Gör mig spyfärdig med sin karusell
Låt det sluta som det en gång börjat
Med en gigantiskt stor jävla smäll










Bunden vers av Sundin
Läst 242 gånger
Publicerad 2013-03-16 18:16



Bookmark and Share


    Sundin
Tack Lars, kul att du gillade.
2013-03-16

  Larz Gustafsson VIP
Lite gothstuk på detta.
Som The Creeps sjöng: "I like it!" (vilket f ö även Gerry and The Pacemakers sjöng, fast det var en annan låt...)
2013-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Sundin